Δραστηριότητες

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του σχολείου μας, συντήρηση των γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ. Επιπλέον οι μαθητές καθάρισαν τον παλιό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των καθηγητών. Όλοι αυτοί οι χώροι είχαν καιρό να συντηρηθούν με αποτέλεσμα να μη φαίνονται καθόλου ελκυστικοί με την πρώτη ματιά.

   Όλοι μας, συνεργαστήκαμε για να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί αυτός ο κοινός σκοπός, δίχως να επέμβει καθηγητής, πάρα μόνο για την ασφάλεια μας. Αρχικά καθαρίστηκε ο παλιός χώρος στάθμευσης, ο οποίος ήταν γεμάτος χώματα, χόρτα, μανιτάρια και σκουπίδια τα οποία εμπόδιζαν την  είσοδο οχημάτων μέσα σε αυτόν. Πλέoν οι καθηγητές μπορούν εισέρχονται, να παρκάρουν άνετα στον χώρο αυτό και να εισέρχονται πιο εύκολα στο σχολικό κτήριο. Επίσης δεν έχουν πια τον φόβο ατυχήματος στα οχήματά τους.

Εξίσου σημαντική ήταν και η συντήρηση των γηπέδων. Τα γήπεδα είχαν χρόνια να συντηρηθούν, με αποτέλεσμα οι γραμμές να είναι ελάχιστα ορατές. Επίσης οι χώροι αυτοί ήταν αρκετά απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, το οποίο μας δυσκόλευε να είμαστε ταυτοχρόνως και στα δυο γήπεδα. Γι’ αυτό με τα έσοδα του ταμείου μας, αγοράσαμε χρώματα για να ανασχηματίσουμε τα περιγράμματα των γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ. Επιπλέον στήσαμε το γήπεδο βόλεϊ, σε σημείο που μας διευκολύνει στην περισυλλογή της μπάλας κατά τη διάρκεια της εξάσκησης.

Ήταν μία πολύ σημαντική δράση, που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους καθηγητές μας. Ο κοινός στόχος αυτός μας έφερε όλους πιο κοντά και ανέπτυξε το πνεύμα της συνεκτικότητας, κάτι δύσκολο να παρατηρηθεί σε άλλα σχολεία. Είμαστε ευγνώμονες που οι καθηγητές μας, μας παραχώρησαν τις διδακτικές τους ώρες για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι.

Αρθρογράφος: Μαρία Χαρκιολάκη. Γ΄ Τάξη

εικόνα Viber 2024 02 09 15 30 07 871
Κατά τη διάρκεια των εργασιών διαγράμμισης.
εικόνα Viber 2024 02 09 15 30 07 778
εικόνα Viber 2024 02 09 15 30 07 086
εικόνα Viber 2024 02 09 15 30 06 113