Ανακοινώσεις Εκδρομές-Επισκέψεις

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΔΡΑ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4-7 Απριλίου 2024

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης ” Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη, Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 16μελή αποστολή στις εργασίες του Συνεδρίου στην Πόλη!

Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς ( Άννα Ζερβάκη, Κατερίνα Κυριακίδου, Αλέκο Ευθύμιο)

“Την Πόλη των Πόλεων την κοιτίδα της Ρωμιοσύνης και το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το οποίο εδραιωμένο εδώ και πολλούς αιώνες με την χάρη του Θεού παρά τους χαλασμούς των καιρών συνεχίζει και σήμερα την μεγάλη εκκλησιαστική και πολιτιστική οικουμενική αποστολή του. Και θα την συνεχίσει και στο μέλλον όσο αντίθετοι και να πνεύσουν ενδεχομένως οι άνεμοι. Διότι η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία έχει συνηθίσει στην υπομονή, στην καρτερία και στη σιωπή και γνωρίζει ότι οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά η πίστις εις τον Αναστάντα Χριστό μένει και φέρνει τελικώς την νίκη στον πιστεύοντα και υπομένοντα.

” Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται” ( Ματθ. ι΄, 22)”

Με τα παραπάνω λόγια μέσα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μας υποδέχτηκε και απευθυνόμενος στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς από περίπου 100 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού χαρακτήρισε σημαντικό που επισκέπτονται την Πόλη.

Πριν από αυτά τα λόγια είχε ολοκληρωθεί η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο στο ιστορικό κτίριο του Ζωγράφειου Λυκείου που βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης σε μικρή απόσταση από το Πέρα.

Το Γυμνάσιο Χανδρά, είναι ενταγμένο στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης ” Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη, Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης και έλαβε μέρος στο Συνέδριο καθώς επιλέχθηκε ως ένα από τα 25 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να παρουσιάσει εργασία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας εκπόνησαν εργασία με τίτλο: ” Τα βότανα του τόπου μου – Το Άγιο Μύρο.”

Η εκδρομή του σχολείου μας στην Κωνσταντινούπολη διήρκεσε 5 ημέρες όπου επισκεφθήκαμε την Αγιά Σοφιά, την Παναγία Βλαχερνών, το Καπαλί Τσαρσί, την Αιγυπτιακή Αγορά, την Λεωφόρο Πέρα ( Istiklal), το Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Πήγαμε στην Χάλκη και στην Θεολογική Σχολή, στην όμορφη Πρίγκιπο και σε μια αξέχαστη κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

Κωνστ1
Κωνστ2
Κωνστ3
Κωνστ4